ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ – Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα

Διάβασα αυτό το βιβλίο και το ευχαριστήθηκα πολύ. Εκτός από την αστυνομική πλοκή έχει και το βιβλιοφιλικό θέμα, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον. Άκουσα και τη συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα και τριών βιβλιόφιλων μπλόγκερ που συνιστώ να ακούσετε επίσης πριν ή μετά την ανάγνωση του βιβλίου.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είναι γραμμένο αρκετά κινηματογραφικά. Έχει δυο-τρεις ιστορίες που στην αρχή μοιάζουν άσχετες αλλά μετά συνδέονται και καταλαβαίνουμε το κρυμμένο νόημα. Θα γινόταν μια πολύ ωραία ταινία με σφιχτή πλοκή.
Επίσης κάτι σχετικό με τη βιβλιοφιλία. Οι άνθρωποι στην ιστορία λατρεύουν τα βιβλία αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτό με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε εμείς τη λέξη. Νομίζω ότι συνήθως εμείς που αγαπάμε τα βιβλία αγαπάμε να τα διαβάζουμε, αγαπάμε τις ιστορίες που κρύβουν μέσα τους και τα ταξίδια που μας αφήνουν να κάνουμε. Εδώ όμως οι ήρωες αγαπάνε τα βιβλία ως αντικείμενα, είναι συλλέκτες περισσότερο παρά αναγνώστες. Βέβαια ακόμη κι έτσι αισθάνεσαι μια μαχαιριά στο στήθος όταν εκεί κοντά στο τέλος έρχεται η καταστροφή. (Δε θα πω παραπάνω για να μη μαρτυρήσω το τέλος).

Το βιβλίο φεύγει σήμερα για Ρόδο για το Μεγάλο Αναγνώστη Αστυνομικών και το έχω ήδη χαρίσει στον Κώστα (του άρεσε κι εκείνου). Θα ψάξω και τον Βοτανικό μια και οι φίλοι επιμένουν ότι είναι πολύ καλό επίσης.

Διαβάστε επίσης:
Librofilo – Οι βιβλιόφιλοι μπορούν να γίνουν πολύ κακοί άνθρωποι
Αναγνώστρια – Έγκλημα και βιβλία

UPDATE: Τιτίκα Δημητρούλια – Θανατηφόρα αναζήτηση μιας μυθικής βιβλιοθήκης 

5 Comments

  1. Αγαπητή Άννα καλησπέρα. Ευχαριστώ για το βιβλίο όπως και για το ποστ. Χαίρομαι που το ευχαριστηθήκατε.

    Like

  2. Τελείωσα και εγώ τη “Χαμένη Βιβλιοθήκη…”. Ναι, συμφωνώ ότι είναι πολύ καλό…παρόλο που δεν μου πολυαρέσουν τα αστυνομικά… δεν μου αρέσουν οι φόνοι, ιδιαίτερα οι ψυχροί, αλλά το βιβλίο έχει ένα πρωτότυπο τρόπο γραφής, αριστουργηματική πλοκή και απόλαυσα την ανάγνωση του.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s