Διαβάζουν βιβλία στη Λάρισα;

Στο σημερινό Βήμα της Κυριακής έχει μια μικρή αναφορά στη Λάρισα, σύμφωνα με την οποία (αναφορά) άλλο δεν κάνουμε παρά να τρώμε κοκορέτσια και παϊδάκια. Αυτή η πληροφορία είναι λανθασμένη εντελώς, δεν ξέρω πως έφτασε αυτό στα αυτιά των Αθηναϊκών μας μίντια, πραγματικά, εδώ απλώς είναι η πόλη που οποιοδήποτε άλλο κρέας εκτός απ’το αρνί, δεν υπάρχει! Επίσης είναι η πόλη που αν φτιάξεις μακαρόνια με κιμά «χαραμίζεις» το κρέας…. Αλλά τέλος πάντων αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί….

….έχω ξεχάσει να σας ενημερώσω για ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που θα γίνει στην πόλη μας σε λιγότερο από ένα μήνα, στη διοργάνωση του οποίου εμπλέκομαι κι εγώ. Μάλιστα, μάλιστα! Λοιπόν, ταραταζούμ, ταρατατζούμ, (ήχος από τύμπανα)…..στη Λάρισα από τις 24 έως τις 26 Απριλίου 2009, θα πραγματοποιηθεί το 4ο (παρακαλώ) Συνέδριο Bookcrossing!!!!

Και τώρα θα απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις (FAQ στα ελληνικά) που είμαι σίγουρη ότι έχετε:

1. Τί είναι αυτό το μπουκ κρόσιν;
Είναι αυτή η παρέα λίγο παλαβών που απελευθερώνει βιβλία με σκοπό να τα βρουν κάποιοι άλλοι και να τα διαβάσουν και μετά να τα απελευθερώσουν με τη σειρά τους. Είναι δηλαδή μια ιδέα που βασίζεται στην ελευθερη διακίνηση βιβλίων με λίγο από ίντερνετ (μπορείς μέσω της σχετικής ιστοσελίδας) να δεις ποιος είχε το βιβλίο πριν από σένα κλπ κλπ.
2. Και με το συνέδριο τί παίζει;
Ε, να κάθε χρόνο όλοι εμείς οι aficionados μαζευόμαστε σε μια πόλη, τρώμε πίνουμε και ανταλάσσουμε βιβλία αλλά κυρίως τις ιστορίες μας! Καλούμε και μερικούς συγγραφείς να μας πούνε τις δικές τους ιστορίες και να μας βάλουν για λίγο στο εργαστήρι τους.
3. Και καλά, έχουν γίνει άλλα τρία συνέδρια;
Ναι, ναι, Θεσσαλονίκη (μου μεγάλη φτωχομάνα), Αθήνα (της γης η διαμαντόπετρα) και Χανιά (εδώ δε μου ρχεται τραγούδι). Τώρα και στη Λάρισα ( μια τούρτα είναι η ζωή και η Λάρισα το κερασάκι) !
4. Και ποιους έχετε καλέσει φέτος;
Κοιτάξτε, για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε τη σχετική ιστ(ι)οσελίδα αλλά εν ολίγοις σας λέω ότι έχουμε θέμα «Κόμικς και Λογοτεχνία» και προσκαλεσμένους (με αλφαβητική σειρά) τους Βασίλη Δρόλια, Παναγιώτη Κούστα, Γιάννη Κουκουλά, Θανάση Πέτρου και Κωνσταντίνο Τζαμιώτη.

Η διοργάνωση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, όλα πηγαίνουν ρολόι και σύμφωνα με το πρόγραμμα, η οργανωτική επιτροπή δουλεύει ακούραστα μέρα και νύχτα, έχει πιει ατέλειωτους καφέδες και κρασιά και αναγκάστηκε να δοκιμάσει όλα τα εστιατόρια της πόλης για να σας προτείνει τα καλύτερα! Μιλάμε για δύσκολες, περιπετειώδεις καταστάσεις που δεν έχετε ξανακούσει! Αλλά τι να κάνουμε, όλα θυσία για τον καλό σκοπό…

12 Comments

  1. Μας έδωσες στεγνά,ε; :Ρ
    Όντως, οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, οι καφέδες, κρέπες και δε συμμαζεύεται μας συμπαραστέκονται επάξια και το γέλιο κάνει τον κόσμο να μας κοιτάει παράξενα εμάς τους μπουκρόσερς!
    Αυτό για τα σχόλια στην Λάρισα μη το σχολιάσω, μέσα στη μλκια μερικοί μερικοί και τα στερεότυπα που υπήρχαν πριν από 50 χρόνια…

    Like

  2. μμμμμ,κοιτα να δεις στη Σαλονικη παντως ΔΕ διαβαζουν ΒΗΜΑ και μαλιστα της Κυριακης,δινει και μαπα dvd οποτε,καταλαβες,απο την κακια του τα λλεει ολα!και με παχυ λλλλ μαλλλιστα!
    Αστους να λενε,αστους να πουν που λεει και το ασμα!

    Like

  3. Καλημέρα,
    Υπάρχουν δύο τρόποι να επιτεθείς σε έναν τόπο: ο πρώτος να είσαι ντόπιος και να υπερμεγεθύνεις τις αδυναμίες που γνωρίζεις. Ο δεύτερος να είσαι άσχετος με τον τόπο και να προβάλεις τις φοβίες σου.
    Έχω την αίσθηση ότι όχι μόνο στην Λάρισα, αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας το αρνί είναι το καλό κρέας και όχι το…βιδέλλο. Εξάλλου σε ορεινή χώρα ζούμε, όχι σε κάποια με απέραντες πεδιάδες! (ΟΚ το ξέρω Η πεδιάδα βρίσκεται στην Θεσσαλία 😀 )
    Καλή επιτυχία με το συνέδριο

    Like

  4. Αυτό με το κρέας και τη Λάρισα έχει μεγάλη δόση αλήθειας, βέβαια, απλώς είναι μια πλευρά της πόλης μας, δεν είναι όλη η πόλη μας. Η άλλη πλευρά είναι τα τυριά! 🙂

    Ευχαριστούμε για τις ευχές!

    Like

  5. Παρά τις θυσίες για τον κοινό σκοπό, μιά χαρά σας βρίσκω, όλα όσα αναφέρονται στο πόστ με αγγίζουν ιδιαίτερα κι όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες το αγαπημένο μου ψάρι, είναι το ψαρονέφρι.

    Like

  6. Θα έχουμε και ψαρονέφρι στο συνέδριο! Όχι παίζουμε!

    Like

  7. Θα προσπαθήσω akamas (πάντως είχα ξεχάσει τι πλάκα που έχει να γράφεις και να ανυπομονείς για τα σχόλια!!!)

    Like

  8. Ε, βέβαια μόνο στην Αθήνα είναι κουλτουριάριδες και ενδιαφέρονται εκτός από το σώμα τους και για το πνεύμα τους!
    Ενώ εμείς εδώ στη Θεσσαλία είμαστε του φαγητού και της καλοπέρασης. Δεν έχουν καταλάβει όμως αυτό που καταλάβαμαι εμείς. Ο,τι καλοπερνάς και διαβάζοντας.

    Like

Leave a comment