Βραδυά Milonga

Με τον Μπόρχες δεν τελειώνεις έτσι εύκολα. Συνεχίζουμε να διαβάζουμε διήγηματα του από το Άλεφ αυτή τη φορά. Αλλά το alef τα λέει πολύ καλύτερα. Εμείς εδώ απλώς πάμε σε βραδιές milonga και ονειρευόμαστε το Μπουένος Άιρες.

Η εκδήλωση έγινε σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης. Στην αρχή παραξενευτήκαμε από την επιλογή του χώρου, αλλά τελικά ήταν αρκετά κατάλληλος (αν και αποδείχτηκε μικρός για τόσους φίλους). Είχε ένα αέρα πραγματικής μιλόνγκα στην καρδιά του Μπουένος Άιρες. Κι εκεί απ’ότι ξέρω υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι και τα πιο λαϊκά μαγαζιά. Εδώ ο αέρας ήταν πολυτελής. Το παχύ χαλί γύρω γύρω και στη μέση η πίστα του χορού. Ο κόσμος: Το να χαζεύεις τον κόσμο που ερχόταν σιγά σιγά ήταν από μόνο του μεγάλη ευχαρίστηση. Οι κοπελίτσες με φαρδιά φορέματα με πουά. Οι γυναίκες…μα που βρεθήκανε τόσες ωραίες γυναίκες ξαφνικά; Που βρεθήκανε τόσα ωραία μαύρα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Και τα φορέματα, μαύρα κι αυτά στενά τη μέση και το μπούστο και φαρδιά κάτω, να αναδεικνύουν την αιώνια γυναικεία σιλουέτα. Τις λεπτές γάμπες, ιδιαιτέρως. Οι κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας ντυμένες με μεταξωτά ντε πιες, και το μαλλί λάχανο, έπιναν το ουισκάκι τους παρατηρώντας χαμογελαστές.
Οι άντρες. Μια μικρή απογοήτευση. Μα που πας χρυσέ μου με το μπλουτζίν και το πουκάμισο απ’έξω και το αθλητικό παπουτσάκι; Ελάχιστοι έκαναν τη διαφορά με μαύρα ρούχα κι αυτοί και απαραιτήτως μαύρο παπούτσι άντε και ένα δυο μερακλήδες με δίχρωμο ασπρόμαυρο σκαρπίνι. Αλλά στις φιγούρες πολύ καλοί, ομολογώ. Να σφίγγουν απαλά τις παρτενέρ, να τις καθοδηγούν και να δίνουν αυτοί τον τόνο και την απαραίτητη ένταση για μια φορά…

Κι εγώ; Μισοκρυμμένη πίσω από μια κολώνα γιατί φτάσαμε και αργά και δε βρίσκαμε που να σταθούμε. Και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που στο ευγενέστατο ερώτημα «Χορεύουμε;» έπρεπε να απαντήσω «όχι», με πόνο καρδιάς. Γιατί εδώ ο αυθορμητισμός δε φτάνει, είναι πολύ τεχνικός ο χορός και πρέπει να ξέρεις και πέντε πραγματάκια. Ίσως την επόμενη φορά.

Αργά το βράδυ έκαναν την εμφάνιση τους και οι maestros του tango ο Javier Rodriguez και η Andrea Misse. Ήρθαν στην πόλη μας για μια σειρά μαθημάτων Καλεσμένοι της κοινότητας των Φίλων του Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας.
Καθισμένη κάτω στο πάτωμα κοντά στην πίστα, τους έβλεπα να χορεύουν και μου ερχόταν να κλάψω. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να τους απόλαυσετε. Απ’ότι βλέπω από μια μίνι έρευνα είναι αρκετά γνωστοί και ειδικά ο Rodriguez θεωρείται πολύ σημαντικός. Η Misse είναι η καινούρια του (χορευτική) παρτενέρ.
Επίσης αν πατήσετε εδώ θα διαβάσετε το σχετικό άρθρο στην Ελευθερία και θα βρείτε πληροφορίες για τους διοργανωτές και πως μπορείτε να μάθετε κι εσείς τάνγκο εδώ στη Λάρισα.

5 Comments

  1. ΩΧ!!!!ΩΧ!!!!!
    Με αυτα που γραφεις την εκατσα την βαρκα…..
    …και στα κιλα μου (και την ηλικια μου επισης) επιστρεφει δυσκολα
    OCTOPUS

    Like

  2. Αννα μου, εσύ τα λες υπέροχα! Πάντως σ’ ευχαριστώ! Και βεβαίως σε περιμένω! (άντε βρε, γλυτώνεις και τη δουλειά! Τα έκανα, όλα! Τώρα μόνο βόλτες! Θα περάσουμε τέλεια λέμε!) Και βεβαίως είσαι η αιτία που το τόλμησα αυτό το ποστ! Σα να με προκάλεσες να το κάνω ένα πράγμα! Λέω θα το κάνω και ας τα κάνω… σκ (αυτολογοκρισία, το… πιπέρι της μαμάς έχει κάνει καλή δουλειά), Καλό μήνα!

    Like

  3. Δεν είπες στους αναγνώστες σου όμως για το δημοσίευμα στο Έθνος για το blog σου – και σε περίοπτη θέση! Νομίζω οφείλεις να το πράξεις!
    Α, και συγχαρητήρια! 🙂

    Like

  4. Ευχαριστώ Στάθη! Το ανέβασα στη σελίδα “Who am I?”.

    Like

  5. Αγαπητή Άννα γειά σου!

    Πολύ καλό το σχόλιο για τη Milonga με τους Rodriguez y Misse!
    Η Andrea δεν είναι όμως καινούργια στο χώρο…..έχει το ίδιο πλούσιο backround με τον Javier!!
    Χορεύουν μαζί εδώ και δύο περίπου χρόνια όταν ο Javier χώρισε με την partener του ( και συζυγό του) Geraldin Rojas.

    Πρώτη φορά σε….βρήκα ψάχνωντας αφηρημένα στο google!!
    Είμαι ο Κωνσταντίνος απο την Tango-Κοινότητα της Λάρισας και θα ήθελα να επικοινωνήσουμε μιας και είσαι απο τη Λάρισα και χορεύεις!!
    Στις Κυριακάτικες Milongas έρχεσαι????

    Πιο πάνω έχω γράψει το email της Κοινότητας…..

    Περιμένω νέα σου….

    Like

Leave a comment