Οι μέρες μετά

espina cordiano 1

Όλα μοιάζουν κανονικά και ήρεμα σε αυτό το δωμάτιο. Έχει το τραπέζι του, το μπουφέ κληρονομιά από κάποια θεία ίσως, το λάπτοπ του. Η ηλεκτρική κουζίνα ίσως είναι λίγο παλιομοδίτικη αλλά εντάξει. Αν όμως κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά θα παρατηρήσουμε ότι όλα τα αντικείμενα είναι σπασμένα.

espina cordiano 2

Επιδιορθωμένα πρόχειρα με «χάνζαπλαστ» σαν αυτά που βλέπουμε στα αναπηρικά καροτσάκια των νοσοκομείων που γράφουν πάνω «Α παθολογική».

Είναι ένα έργο τέχνης δύο Αργεντινών καλλιτεχνών των Tomás Espina και Martín Cordiano. Συνεργάστηκαν το 2011 και έφτιαξαν αυτό το έργο που μας δείχνει πως θα ήταν ένα σπίτι μετά από μια καταστροφή η οποία δεν κατονονομάζεται.

Το είδα σήμερα το πρωί και σκέφτηκα ότι έτσι θα είναι η χώρα μου εκτός Ευρώπης. Τώρα τί σόι αξιοπρέπεια έχει αυτό δεν το καταλαβαίνω.

(Το έργο τέχνης το είδα στην ιστοσελίδα http://www.artips.fr/ une dose d’art quotidien, περισσότερες πληροφορίες για τους Αργεντινούς καλλιτέχνες και το έργο τους Dominio εδώ. Δείτε και το βίντεο για την έκθεση που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Παρίσι και λέγεται My Buenos Aires. Νομίζω θα το βρείτε ενδιαφέρον).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s