Δύο Παιδικά Βιβλία

Πήγα μια βόλτα στο αγαπημένο μου παιδικό βιβλιοπωλείο εδώ στη Λάρισα (Σκάλα Παιδικό) και ανακάλυψα δυο διαμαντάκια. Είχα καιρό να δω τόσο όμορφα παιδικά βιβλία. Ίσως επειδή είχα καιρό να πάω σ αυτό το βιβλιοπωλείο. Τα βιβλία ήταν τόσο ωραία που δεν μπόρεσα να αντισταθώ και ευτυχώς που στα μικρά βιβλιοπωλεία υπάρχει ακόμη το τεφτέρι…
Καθώς γράφω αυτή την ανάρτηση οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Και τα δυο βιβλία που ανακάλυψα είναι των εκδόσεων Κόκκινο. Ψάχνω λίγο παραπάνω και ανακαλύπτω ότι είναι ένας καινούριος εκδοτικός οίκος που έχει εκδώσει μόλις τρία βιβλία. Οι άνθρωποι που τον έστησαν είναι η Νοεμί Σματζά και ο Γιώργος Κουραβέλος που γύρισαν από το Παρίσι στη γενέτειρα του δεύτερου την Καλαμάτα και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή! Σε αυτή τη συνέντευξη σε Καλαματιανή εφημερίδα η κυρία Σματζά μιλάει για τις δυσκολίες του να ξεκινάς μια καινούρια επιχείρηση εν μέσω κρίσης αλλά και για τη γραφειοκρατία που οι άνθρωποι την κάνουν πιο ανάλαφρη.

Τα βιβλία τώρα.

Ένα Λιοντάρι στο Παρίσι της Beatrice Alemagna
Ένα βιβλίο μεγάλου (πολύ μεγάλου) σχήματος με την ιστορία ενός λιονταριού που τριγυρνάει στο Παρίσι. Η ιστορία είναι προσχηματική, το σημαντικό είναι η εικονογράφηση αυτού του βιβλίου. Κάθε σελίδα που ανοίγεται είναι σαν ένας πίνακας μικρών διαστάσεων, ένα πολύ ενδιαφέρον κολλάζ, ζωγραφικής φωτογραφίας, διαφόρων τεχνικών και τεχνοτροπιών. Μπορείτε να δείτε δείγματα της δουλειάς της σε αυτή την ιστοσελίδα. Κάθε σελίδα που γυρίζεις είναι χάρμα οφθαλμών. Και το εύρημα στο τέλος αρκετά έξυπνο. Εξαιρετικό!

Τα πιο όμορφα νανουρίσματα του κόσμου (με CD)
Το βιβλίο είναι αυτό που λέει ο τίτλος του. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα νανουρίσματα είναι από μακρινές εξωτικές χώρες όπως η Γουαδελούπη και η Βραζιλία αλλά και λιγο πιο κοντινές μας όπως η Ρωσία. Επίσης είναι ωραίο που έχει τους στίχους, μεταγραμμένους στο ελληνικό αλφάβητο για να μπορούμε να το τραγουδάμε αλλά και μεταφρασμένους για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Πολύ ωραία εικονογράφηση με χρώματα πολλά χρώματα και σας εγγυώμαι ότι δουλεύει, στο 8ο τραγούδι είχε αποκοιμηθεί…

5 Comments

 1. Έριξα μια ματιά στην εικονογράφηση του πρώτου βιβλίου και είναι απλά γαμάτη!!!

  Like

 2. Είναι! Τα πρωτότυπα λεει τα αγόρασε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

  Like

 3. Άννα καλησπέρα σου
  μόλις ανακάλυψα το μπλογκ κι έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί…
  Μα Πού Ήσουν Τόσο Καιρό;;;;;;;

  Γράφω το πρώτο μου σχόλιο σ΄αυτό το ποστ, για τον απλούστατο λόγο, ότι έχω προτείνει κι εγώ στο δικό μου μπλογκ τα ίδια βιβλία.

  Κατά τα άλλα, μπράβο για όλα αυτά και μακάρι να είσαι καλά και να διαβάζεις (και άρα κι εμείς εσένα)

  Μαρία

  Like

 4. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είδες σύμπτωση; Αλλά είναι ένας πραγματικά καλός εκδοτικός οίκος με βιβλία που ξεχωρίζουν.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s