Κωνσταντινούπολη

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας.  Τα του συνεδρίου και τί ακριβώς έκανα εκεί μπορείτε να τα διαβάσετε στο εκπαιδευτικό μου μπλογκ. Ευτυχώς όμως μπόρεσα και ξέκλεψα και 2 μερούλες για να δω αυτή την καταπληκτική πόλη.

Ακόμη και 3 βδομάδες μετά την επιστροφή μου, οι εντυπώσεις δεν έχουν καταλαγιάσει και κάθε φορά που σκέφτομαι Κωνσταντινούπολη, Πόλη, Ιστανμπούλ, μέσα ξυπνά ολόκληρος χείμαρρος συναισθημάτων. Δεν ξέρω αν μπορώ να τα βάλω σε σειρά, να τα πω με λέξεις και γράμματα. Το σίγουρο είναι ότι έχω τροφή για σκέψη για πολύ καιρό. Μπορώ να σας δείξω μερικές εικόνες όμως, η Κωνσταντινούπολη όπως την είδα, έτσι φευγαλέα που την είδα.

Πριν χρόνια είχα ένα συνάδελφο πολύ αγαπητό και διαβασμένο, και του είχα πει οτι θα ήθελα να κάνω ένα ταξιδάκι στην Πόλη. “Τι να σου κάνει ένα ταξιδάκι, Αννούλα, που θα προλάβεις να δεις τα 450 Βυζαντινά μοναστήρια;” Έχει δίκιο φυσικά, ούτε την επιφάνεια δεν προλαβαίνεις να ξύσεις σε 2 μέρες, αλλά ξέρεις τί σου κάνει μια τόσο σύντομη διαμονή; Σου ξυπνάει μια τεράστια επιθυμία να ξαναπάς, και να ξαναπάς…

Κωνσταντινούπολη λοιπόν. Έστω για αρχή…

4 Comments

 1. Αχ, αχ και πάλι αχ! Μια βδομάδα έμεινα εκεί και τίποτα απολύτως δεν είδα και καμιά απορία δεν έλυσα. Αυτά ήταν τα φοβερά τείχη που προστάτευαν τη Βασιλεύουσα; Πώς ήταν η Πόλη των πόλεων πριν φύγουν οι Ελληνες το 56; Πού πάει σήμερα αυτή η πανέμορφη πρωτεύουσα της καρδιάς μας με τις τόσες αντιθέσεις; Φυσικά, θα ξαναπάω

  Like

 2. Όπως τα λες Αγγελική…ένα σωρό απορίες να λύσουμε!

  Like

 3. Πόσο σε καταλαβαίνω Αννα……. Πάει τώρα 1 μήνας που γύρισα από την Κων/νούπολη και είμαι ακόμη μαγεμένη!!! Μέχρι και στα όνειρά μου, εκεί βρίσκομαι.. Διαβάζω, ψάχνω φωτογραφίες, videos, κι ονειρεύομαι την μέρα που θα ξαναπάω!!!
  Glaros

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s